close
close

Formular cerere ofertă

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit.

  Nume (obligatoriu)

  E-mail (obligatoriu)

  Telefon (obligatoriu)

  Observații

  Sistem montaj pentru acoperiș înclinat . IST-05M

  MANUAL DE INSTALARE

   

  Sistemul IST-05M este o structură fotovoltaică dedicată acoperișurilor înclinate cu o înclinare de la 6 la 16 grade acoperite cu membrană bituminoasă sau similar.

  Aceasta soluție garantează nu numai o distribuție sigura a greutății întregii instalații dar asigura si etanșeitatea completa a izolației.

  Metoda de asamblare poate fi descrisă ca fiind invazivă, dar datorită sudării plăcilor bituminoase sau a membranei, acoperișul rămâne etanș.

  Modulele pot fi instalate atât pe verticală, cât și pe orizontală.

  Sistem dedicat următoarelor dimensiuni ale modulelor: 1650-2400 mm / lățime 900-1200 mm

   

  Unelte necesare pentru instalare

   

   

   

  Elemente

   

  LP INDEX Denumire Material Forță de strângere

  Numărul de module fotovoltaice


  4

  17 ZASL001 Capac pentru șină de montare PP / – 4
  16 Y_PD0001 Pad cu pini

  de împământare negru

  A2 / – 6
  15 XPF_KL014 Clemă mijlocie Aluminiu/- 6
  14 M680 Șurub cu cap hexagonal

  M8x45 

  A2 / DIN 912 17Nm** 6
  13 Y_KK0036U


  Y_KK0037U

  Clemă de

  capăt reglabilă. 

  Aluminiu/- 4
  12 M935 Șaibă

  grower M8

  A2 / DIN 7980 10
  11 XPF_L004 Conector de șină Aluminiu/- 2
  10 SM-31×50 Șină de montare Aluminiu/- 4
  9 M694 Piuliță KLIK

  pentru șină

  Aluminiu/- 20

   

  8 XPF_L009 Adaptor de montare

  în formă de L

  Aluminiu/- 10
  7 M485* Șurub cu cap

  hexagonal M8x20

  A2 / DIN 912 17Nm** 14
  6 M887 Șaibă plată M8  A2 / DIN 9054 10
  5 M539 Piuliță cu flanșă M10  A2 / DIN 6923 10Nm

  la contactul cu membrana

  33Nm

  30
  4 M1067 Șaibă plată M12 A2 / DIN 9021 20
  3 M882 Șaibă grower M12 A2 / DIN 127 10
  2 XPF_PB092.6.000 Placa de montaj

  25x300x1,5

  Magnelis / – 10
  1 M1056 Șurub de blocare

  M10x80

  A2 / ISO 8678 10

  Șuruburile trebuie utilizate într-un mediu cu o clasă de corozivitate până la C3 inclusiv (determinarea clasei conform PN-EN ISO 12944-2:2018-02).

  Dacă mediul unde va fi asamblat sistemul va fi mai agresiv – contactați producătorul pentru o comandă individuală.
  Când instalați clema de capăt și clema de mijloc, aplicați cuplul de strângere conform manualului de instalare al modulului fotovoltaic.

   

  INSTALARE 

   

   

  CLAUZĂ LEGALĂ

  Acest manual specifică doar standardele minime de asamblare și utilizare pentru sistemul de montare a panourilor fotovoltaice.

  Dorim să atragem atenția asupra faptului că manualul nu servește ca proiectare a unei instalații fotovoltaice și nu trebuie folosit pentru a înlocui un astfel de design.

  Alegerea corectă a sistemului de montare pentru panouri fotovoltaice și alte elemente relevante trebuie făcută de către persoane care sunt direct implicate în asamblarea unui astfel de sistem.
  Gama noastră de produse include o selecție largă de soluții și materiale. Produsele sunt de foarte înaltă calitate și sunt dedicate aplicațiilor specializate în diferite condiții, inclusiv acoperișuri plate și înclinate.

  Cu toate acestea, atât noi în calitate de revânzător, cât si producătorul sistemelor de montare, nu ne asumăm nicio răspundere pentru utilizarea corectă și asamblarea corectă a acestora.
  Dorim să atragem atenția asupra faptului că pentru a menține utilizarea în siguranță a unor astfel de sisteme, personal calificat trebuie să inspecteze instalațiile în mod regulat. Astfel de inspecții ar trebui să aibă loc cel puțin o dată la douăsprezece luni și după fiecare eveniment în care viteza vântului a depășit 79 km/h, deoarece produsele noastre sunt dedicate așa-numitei „ zona 1 de încărcare a vântului”. Sistemele nu trebuie expuse la o deteriorare excesivă a proprietăților lor sau la pierderea eficienței tehnice. Orice modificări în construcția sistemelor de montare, inclusiv conectarea cu elemente de la terți, modificări ale sistemelor, cum ar fi sudarea, ajustările de lungime, reducerea numărului de elemente specificate în manualul de instalare sau în propunerea furnizată, în cazul în care aceste elemente sunt destinate pentru construcția unui sistem specific, ajustările de lungime ale unor astfel de elemente etc., nerespectarea regulilor minime de siguranță descrise în manualul de instalare sau în propunerea transmisă, sarcina mai mare a sistemului sau utilizarea sistemelor în raport cu scopul lor va avea ca rezultat pierderea drepturilor de garanție și poate avea un impact direct asupra durabilității și siguranței sistemelor.
  În timpul instalării, trebuie să se asigure că sistemul de panouri fotovoltaice va fi utilizat numai conform destinației sale inițiale. Atât instalarea cât și asamblarea trebuie efectuate de montatori profesioniști. În timpul asamblării, vă rugăm să acordați atenție respectării standardelor naționale și europene aplicabile privind instalațiile electrice, reglementările de construcție și normele SSM. Nerespectarea instrucțiunilor furnizate în acest document poate duce la electrocutare, incendiu, vătămări grave ale instalatorului sau ale terților și deteriorarea sau distrugerea bunurilor.

  ATENȚIE! Conectarea instalației trebuie efectuată numai de personal calificat, cu autorizație de montaj corespunzătoare.

  ATENȚIE! Coeficientul de frecare dintre învelișul acoperișului și elementele sistemului pentru un acoperiș plat trebuie să fie de cel puțin µ > 0,5.

  Pentru a crește coeficientul de frecare, se recomandă utilizarea distanțierelor din EPDM între construcție și învelișul acoperișului.

  ATENȚIE! Pentru a asigura utilizarea în siguranță, greutățile trebuie montate pe instalație. Fără greutăți, instalația nu trebuie construită sau utilizată. Greutățile nu sunt furnizate împreună cu instalația.

  Alegerea greutăților adecvate trebuie făcută de către montatorul instalației. Utilizarea greutăților necesare este determinată în funcție de construcția planificată și depinde de dimensiunile unui anumit sistem, de condițiile meteorologice din locație (forța vântului, înălțimea de instalare, aplicarea parapeților de suprimare a acoperișului) și de coeficientul de frecare statică.

  ATENȚIE! Sistemul este proiectat pentru mediul cu clasa de corozivitate până la C3.

  ATENȚIE! Toate calculele privind rezistența sistemului ar trebui să fie făcute în conformitate cu standardele actuale privind sarcina vântului pentru așa-numita prima zonă de încărcare a vântului,

  Mai mult decât atât, ori de câte ori au existat lovituri de vânt extreme, puternice, care depășesc 79 km/h, poziția instalației trebuie reinspectată, deoarece producătorul nu poate exclude posibilitatea schimbărilor sistemului cauzate de astfel de vânturi.

  ÎNTREȚINERE
  Pentru reparații folosiți numai piese de schimb originale!
  Utilizarea altor piese de schimb poate duce la pagube grave materiale sau pericole pentru sănătatea persoanelor din vecinătatea sistemului fotovoltaic! Acest sistem formează un set uniform și consistent de elemente.

  Cere ofertă
  Contact Icon
  expand_less
  Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.
  Detalii Am înțeles